スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |

reply to shoutbox 2

JUGEMテーマ:日記・一般

lama sungguh blog ni terbiar lagi...
takder masa nak dok depan pc, lebih2 lagi bila si kecil tu ada.
asyik dok suruh mama on-kan youtube. nak tengok doraemon, shinchan ataupun mushi-king dan tak pernah lupa suruh on-kan lagu "One Love" nyanyian Arashi. sampai dia dah boleh hafal lirik sekali dengan tariannya.

oleh kerana message kat shoutbox tu dah panjang, I jawab kat sini yer...

>kak ina
hem..lepas tension ye..tgk wyg byk anak x best...ashik tanya aje...

Kak Ina, mmg pun... tak syok tengok ngan anak kecik. ngan anak besar baru syok :D

----------------------------------
>lina
nak tengok gambar bento banyak-banyak tau!
>lina
wooo... bestnya org tu nak piknik. Jgn lupa ambik gambar tau!

Lina, tak pergi pun... ada hal lain. Nash pergi kot...

----------------------------------
>nash
kak hani...sabtu ni free tak..kami (ngan kak aini & family) akan ke kodomo no kuni...buat picnic...so tghari kat sana

gomen Nash.. tak leh nak pi semalam. enjoy tak?

----------------------------------
>Lina
slm k.hani...rajin betul tanam2..k.hani nnt singgah web lina..kot ada nk beli utk omiyage..hehe..yan..ada kt msia lg? bila nk balik? atau x balik dh?

Lina, tak jadi balik la kali ni... ticket mahal bebenor. Yan, rasanya still kat Malaysia kot. kedai Lina, dah jengok. nanti nak belek lagi puas2 ;-)

----------------------------------
>masz_73
salam tn umah!.eiii bestnyer duk umah tinggi pn rajin tnm buah² ye.. yg kita pulak..tnm lalang..wakakka..:p

Salam Masz. kat rumah ni cuma tanam benda2 yang boleh dimakan. bunga2 tu sikit jer... tapi rumput pun banyak gak tu.. :D

----------------------------------
>nor_67
silaaapp!! memang mak tani lah hani bukan tanai lah hani.. sowiiii
>nor_67
mmg tanai lah hani ni.. mcm2 yg ditanam..

Kak Nor, nak buat macam mana, mmg darah petani kot :D ihik

----------------------------------
>nash
tahuke...takoyaki kat gindako tak oleh makan...kalau nak..kena mintak yg takde letak topping..

Nash, kami mmg jrg makan takoyaki. anyway, thanks bagi tau ;-)

----------------------------------
>yani
k hani.. wii fit x beli lg lah . Kalau masih kt nihon sure dah beli lama dah.. ehehe

Yani, kat Malaysia takder jual lagi ka?? nanti bleh kirim kat sapa2 yang balik klu nak ;-)

----------------------------------
>Aziemas
ehh samalah kita n3 psl UM ler..ooo dlu akak kt AAJ yek..kita dulu student AI-um gak heheheh

Azie, UM ASASI ka?
----------------------------------
>kak ina/roslana
mrh sgt dgn mil kamu ye..lepas tension ye..sebab x blk kl...kumpul duit dulu..nanti balik boleh shopping sakan kat sini...

Kak Ina, tension kena lepas gak selalu. klu tidak krem otak ni nanti. ihihihi.
| kawan-kawan | 06:27 | comments(2) | - | - |

Parcel dari Malaysia

JUGEMテーマ:日記・一般

from AMG
jyannnnn...... ini dia nak tayang sikit. barang dari Malaysia baru sampai. special dari Kulai Johor. tak sabar nak cuba buat pie tie dan kuih loyang.... acuan tart tu pun comei comei. cantik bangat table runner. dah pasang kat atas tv rack. sayang oo nak letak atas meja, terutama bila si kecil tu yang suka melukis. nanti ditambahnya signature, mahu menangis tak berlagu mama dia.... benih bunga telang tu kena tunggu panas sikit kat luar. nak cuba tanam, nanti boleh buat nasi kerabu. yea yea...
| kawan-kawan | 10:30 | comments(4) | - | - |

Tetamu - part 3

JUGEMテーマ:日記・一般


Pagi tadi samurai tu sampai rumah pukul 8:30 pagi dari SG. flight malam. sian dia keletihan. tengahari teman kerja dia datang sekeluarga. anak perempuan dia yang berusia 1 tahun 2 bulan amatlah comel. dengan putih jepunnya....

pagi2 lagi dah bersilat kat dapur. macam2 nak makan.... haaa... mcm tak dak masa lain nak makan. semua menu nak buat. hahahaha
menu hari ni
- nasi putih
- sup ekor (gambar kelabu asap.... ToT )
- red snapper n paprika marinated in babyleaf salad
- herbs chicken
- ebi n broccoli mayo
- maki sushi (sbb esok hari momo-no-sekku/hina-matsuri)
- chocolate cake (start buat lepas lunch. makan panas2)
- ichigo - hinoshizuku
tengok lah.... betapa besarnya strawberry nih... 2 biji pun dah penuh tangan mama. sedap ya ALLAH....
strawberry - hi-no-shizuku
| kawan-kawan | 18:49 | comments(6) | - | - |

high tea

Alhamdulillah.
Hari ni dapat pergi jumpa kawan2 kat Hilton Tokyo Bay. sambil sembang2 sambil makan high tea. hari ni 5 ibu dan 5 anak. 4 ladies from Malaysia, our husband is japanese ;-) 1 lady from China with baby NyuenNyuen. kanak2 sihat membesar yang lain adalah Minori, Aimee, Erina, dan Yuuta. Minori dan Aimee hampir sama umur. Erina, Yuuta dan NyuenNyuen masih baby. semua baby comel2. cubby2. geram mama tengok tapi tak leh dokong. sebab Aimee jeles!!!! tapi aimee suka pegang2 pipi baby. balik rumah Aimee dok minta tengok gambar babies. hahahah.... pastu berkali2 minta tengok gambar Minori :D masa kat sana tadi mula2 jual mahal.... dekat nak balik, Aimee mengantuk, bad mood pulak.....

続きを読む >>
| kawan-kawan | 00:06 | comments(7) | - | - |

tetamu

dari semalam sibuk memasak kat dapur. pagi tadi pun sibuk lagi.
bukan apa, gembira kawan2 nak datang.

menu hari ni
nasi dagang perantau (resepi Yani)
gulai ikan tongkol (resepi Chendana)
sambal kelapa (dgn tunjuk ajar Yani)
acar nenas (resepi campak2)
kerabu perut dengan taugeh (resepi sendiri style orang kedah)
talam keladi (resepi k. Nis)
agar-agar laici (resepi sendiri)
jagung rebus
ABC & cendol (resepi dari MyR)
pear, anggur
mugi-cya, grape juice, apple juice

buahtangan dari tetamu
serimuka (Kak Aini)
mini muffin (Yani)
cheesecake (Fiza)
baked macaroni (Coy)
buah peach, jelly, osenbei, cookies (Coy, Hada, Nora & Nita)
ada lagi yang belum sempat dibuka. gomen ne.

sedap sungguh makan ramai2.
terimakasih kerana sudi datang kepada Kak Aini & Encik Zakri sekeluarga, Yani & Bakhtiar sekeluarga, Fiza & Nash sekeluarga, Coy, Nora, Hada dan Nita.
seronok sembang. rasanya tak cukup satu hari kalau nak sembang, kan?

jangan serik datang kena basuh pinggan, kemas rumah yer....
to Nora, Hada & Nita, klu mai jepun lagi, jgn lupa singgah rumah akak erk...
続きを読む >>
| kawan-kawan | 19:05 | comments(19) | - | - |

12
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM