スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |

my wedding ring

JUGEMテーマ:日記・一般


sedih.... sob sob
sob sob
semalam pergi potong cincin perkahwinan kerana TERPAKSA.
sebab jari ni dah tak boleh size down. asyik nak gain size jer... hahaha
sometimes terasa kebas2 bila keletihan dan seluruh badan mukumi/swelling (membengkak??)
cincin tu beli size 8, lepas tu kecilkan sikit sebab setiap kali mandi tercabut longgar. tengah jalan lenggang kangkung pun boleh tercabut, so kena la tukarkan ke size 7 (diameter 15mm). sesuai la dengan jari makcik yang mulus (masa tu la....). selamat la cincin tu dari senasib dengan cincin2 yang lain hilang tak tahu entah kemana. hahahaha.
masa beranak anak sulung, masih bertahan. anak kedua pun ok lagi. masuk ketiga dah terasa. cuba macam2 urawaza, tak mahu cabut jugak. sampai naik kaler biru jadinya dok tarik2 cincin tu. dok berharap makcik BOLEH kurus balik. wakakaka tak kurus2 jugak jarinya, so semalam memberani kan diri telefon ke balai bomba, tanya. 30 minit kemudian dah tercegat pegawai bomba 5 orang menanti siap sedia dengan alat memotong. sekejap jer... kalau cekap tak sampai 5 minit pun... tapi oleh kerana pegawai bomba yang termuda sekali diberi "chance" buat kerja tadi, terhegeh2 dia buat. dah la tu, silap arah di kepitnya alat tu ke cincin makcik, sampai sakit tulang2 jari ditekan2 ditarik2 nya. huh... so, sesapa yang ada masaalah tak boleh cabut cincin macam makcik, pergila ke balai bomba. diorang akan tolong potong. free jer.... :D

anyway, dah selamat jari makcik dari derita tersepit dek cincin yang mencekik tu. Mr.Samurai dah excited nak cari cincin baru, semesti nya 2 ketul la kan... well... we'll see. entah2 cuma bawak cincin lama ke kedai emas ajer baikkan... boleh kecek tambah diamond lagi 2 biji ker... hahahahahaha
| love | 22:32 | comments(8) | - | - |

Arashi - One Love



Arashi saikou!!!!
映画公開、待ちきれない!!!


One Love
伝えたくて 伝わらなくて
時には素直になれずに
泣いた季節を越えた僕らは
今とても輝いてるよ

それぞれ描く幸せの形は
重なり 今 大きな愛になる
すっと二人で生きてゆこう

100年先も愛を誓うよ
君は僕の全てさ
信じている ただ信じてる
同じ時代(とき)を刻む人へ

どんな君も どんな僕でも
ひとつひとつが愛しい
君がいれば何もいらない
きっと幸せにするから

雨の中で君を待ってた
優しさの意味さえ知らず
すれ違いに傷ついた夜
それでもここまで来たんだ

かけがえのない出会いは
奇跡をつないでく
思い出重なり合う
始まりの歌 鳴り響いて

どんな時も支えてくれた
笑い泣いた仲間へ
心をこめてただひとつだけ
送る言葉は「ありがとう」

100年先も愛を誓うよ
君は僕の全てさ
愛している ただ愛してる
同じ明日約束しよう

世界中にただ1人だけ
僕は君を選んだ
君といればどんな未来も
ずっと輝いているから

lalala...
| love | 14:50 | comments(2) | - | - |

tv

IKEMENラブラブラブIKEMEN
love this drama next IKEMEN PARADISE sebab ramai "ikemen". comel2 hensem2 buat jamu mata. あっかんべー

and this HOTARU NO HIKARI yang ni my hubby pun suka tengok.
CM version YouTube
| love | 19:08 | comments(5) | - | - |

12
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM