スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |

tulip

lama tak update. maaf kepada guest yang datang hari2. tengok benda yang sama saja kan... sure boring. gomen nasai.

sakura pun dah habis. tapi area utara ada yang masih belum kembang kerana cuaca yang tak menentu. semalam turun hujan ais. di Tokyo turun salji terus... pelik betul cuaca walaupun dah mid April. tahun2 sebelumnya waktu begini sudah panas macam summer...
 
anyway, last weekend sempat pergi ke Yokohama Koen iaitu taman disekeliling Yokohama Stadium. amat cantik dengan bunga tulip yang berbagai warna, corak dan species. 2 jam kat situ tak terasa langsung. budak2 sampai boring main kat play gym. yang besar saja la... dok teringat nak main computer game kat rumah. si kecil tak puas main, sampai papa kena pujuk balik. mama pula sibuk menembak. hihihihi.



Tulip
DSC_0240
| photos | 16:33 | comments(2) | - | - |

baby John

JUGEMテーマ:写真

baby John

At last dapat juga berjumpa dengan Lydia, her Japanene husband yang peramah dan baby John yang amatlah comel itu.
sadly, kelmarin hari rabu keadaan cuaca hujan dan amatlah sejuk. cuma berenti sekejap semasa on the way ke Yokohama. nasib baik naik kereta. kalau naik densha, jenuh mengigil. met them kat Yasukuni Jinja lepas pukul 3 pm then dropped kat ShinYokohama eki pukul 8pm. too short!!! next time you must stay longer lah. OK ;-)
Thank you so much sebab datang jumpa sampai ke Tokyo. will miss you all especially baby John yang sweet itu.


| photos | 16:11 | comments(5) | - | - |

tsubaki / camellia

JUGEMテーマ:写真

bunga tsubaki ataupun camellia dalam bahasa inggeris adalah salah satu bunga untuk bulan January.

椿の花言葉:「謙遜」「気取らない美しさ」「理想の愛」
Camellia flower language: "modesty" "simple beauty" "ideal love"
what is your "hana kotoba"?
tsubaki
| photos | 08:34 | comments(3) | - | - |

lagi pasal burung

JUGEMテーマ:写真


hahahaha jangan cemu'ih naaahhhh.
makcik tengah gila gambar burung dan bunga.
翼を広げ

木瓜(ぼけ)の花
bunga boke


| photos | 15:59 | comments(0) | - | - |

gila bunga dan burung

JUGEMテーマ:写真


makcik tengah gila ambik gambar bunga dan burung.
hari ni cuaca amat baik. Alhamdulillah, syukur sangat2 bila hajat tercapai. dekat 1 jam jugak dok teropong burung2 yang begitu ceria. sambil minum kopi dan russian bread kat laman rumah IL. amatlah susah nak ambik gambar yang "sharp" sebab burung2 tu bergerak tak berenti. apatah lagi dalam manual mode with macro.
inilah hasil dari shot pagi tadi. ada beberapa keping yang saya suka. mungkin dari mata professional, gambar2 saya masih ditahap budak2 baru merangkak, tapi saya puas hati. yer la... tak pernah belajar pun cara2 ambik gambar yang betul. nampak cantik sudah la kan... memang taknak/takleh jadi professional pun. memang takder talent langsung. ahaks
桜とめじろ
| photos | 10:05 | comments(15) | - | - |

06
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM