スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< kebun | main | aku >>

tetamu

dari semalam sibuk memasak kat dapur. pagi tadi pun sibuk lagi.
bukan apa, gembira kawan2 nak datang.

menu hari ni
nasi dagang perantau (resepi Yani)
gulai ikan tongkol (resepi Chendana)
sambal kelapa (dgn tunjuk ajar Yani)
acar nenas (resepi campak2)
kerabu perut dengan taugeh (resepi sendiri style orang kedah)
talam keladi (resepi k. Nis)
agar-agar laici (resepi sendiri)
jagung rebus
ABC & cendol (resepi dari MyR)
pear, anggur
mugi-cya, grape juice, apple juice

buahtangan dari tetamu
serimuka (Kak Aini)
mini muffin (Yani)
cheesecake (Fiza)
baked macaroni (Coy)
buah peach, jelly, osenbei, cookies (Coy, Hada, Nora & Nita)
ada lagi yang belum sempat dibuka. gomen ne.

sedap sungguh makan ramai2.
terimakasih kerana sudi datang kepada Kak Aini & Encik Zakri sekeluarga, Yani & Bakhtiar sekeluarga, Fiza & Nash sekeluarga, Coy, Nora, Hada dan Nita.
seronok sembang. rasanya tak cukup satu hari kalau nak sembang, kan?

jangan serik datang kena basuh pinggan, kemas rumah yer....
to Nora, Hada & Nita, klu mai jepun lagi, jgn lupa singgah rumah akak erk...

| kawan-kawan | 19:05 | comments(19) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 19:05 | - | - | - |
Comment
muka macaroni yang tak cun tu pun kak hani letak kat blog ni ke... hazukashii... :-P
2007/08/26 9:17 PM, from bebe
la... dia dok tak cun??? org tengok mesti terliur punya. pastukan.... sedap sangat bila masuk microwave sat... budak2 makan untuk dinner. terimakasih yer.
2007/08/26 10:39 PM, from hani
kak hani dah boleh bukak restoren nasi dagang ooo.. emm best.. gulai ikan tu pun dah sedap.. my hb kata nasi pun sedap.. x muak.. balik tadi terus masak nasi.. panas santan pastu letak ikan tu utk tambah kuah.. ada belen lagi ni.. boleh makan buat bekfes esok pulak.. jadi nasi berlauk.. ehehe.. pastu talam keladi pun sedap.. bolehlah try wat sendiri lepas ni sebab org tu pun kata sedap.. x delah kena makan sorang2 bila wat nanti... ehehe
2007/08/26 10:49 PM, from yani
kak hani...makasih sudi jemput kami datang umah...macam2 makanan ada...cup cake tu tak ingat nak merasa la..tengok aimee tingat erina...uwaaa..takpe, skang tengah online ngan dia pun ni :)
2007/08/26 11:13 PM, from ryuhana
sedap kak hani masak...cayalah..
2007/08/27 8:05 AM, from june
hani...

hang nak tau...balik rumah...perut dok sendat lagi..golek-golek..dok teringat kerabu tu..sib baik tak mimpi mimpi..

TERIMA KASIH daun keladi..nanti panggil la makan-makan lagi..
Terimakasih buat seluruh Ogawa...ogawa kecik, ogawa besaq, ogawa kurus, ogawa lebaq...semua laaa...

p/s Cek dah habih ka basuh periuk belanga...sian kat cek..


2007/08/27 8:42 AM, from ainizakri
eee... jelesnye...
2007/08/27 9:56 AM, from lina
lebaq sat. :D
Yani dah puji kata sedap. ohohoho... (gelak tutup mulut)
Yani, kalau buat tu, jgn lupa akak erk. ;-)

Hada. tak aci la.... u dah 2 kali jumpa aimee, akak jumpa erina dalam mimpi jer... nanti balik nak jumpa nak peluk erina puas2. lepas geram. kek..kek..kek...

June, makacih :) jom makan sama.
2007/08/27 10:48 AM, from hani
Kak Aini, perut u sendat ada isi lain.... kek..kek..kek...
errr.. saya msk ogawa mana erk? :-P
periuk kena basuh sendiri, pinggan mesin yg basuh... fuh lega...
kerabu perut, masa buka posa nanti jom buat lagi ;-)

Lina, jgn jeles tau. dok Malaysia boleh makan selalu. ish... lapaq nasi kandaq pulak...
2007/08/27 11:03 AM, from hani
wow!!! sambutan pra-ramadhan ke kak hani?...ishh, kalau sambut hari raya rasa2 nya kat rumah u nie lagi leer banyak benda2 yg boleh membina badan kan, silap2 sampai kat garden pun kena bukak meja.....memang meyelerakan!!!!..tergoda pakcik...hehehe.
2007/08/27 12:44 PM, from Mat Gebu
salam k.hani,

Lama saya tak ke sini.

amboi-amboi...bestnya makan-makan. Sungguh menyelerakan. K.Hani masak sorang2 ke?
Teringinnye nak join...hihihi.
2007/08/27 6:54 PM, from rubie
Mat, kami wat meeting nak masak apa bulan puasa nanti :-P raya tak buat kat rumah kot. nak pi embassy. pastu tumpang raya orang jer lah... tu pun kalau ada orang jemput ;-) tahun ni ramai sangat kawan2 balik sebelum raya macam Yani dan rakan kat Yokohama ni. sedih ooo....

waalaikumsalam, Rubie. bila nak mai Tokyo? meh la rumah. kita makan2 sembang2. Puasa dan raya kat Nagoya mesti seronok kan? ramai Malaysian kat situ.
2007/08/27 7:33 PM, from hani
kak hani, ni first time saya masuk blog kak hani.. kak hani still kat nihon lagi ker? keje ker?
2007/08/28 1:03 PM, from hanani
arrggg... kad jemputan baru sampai... terlepas party ni.... hahaha...
jealous dgn tetamu k. hani... dpt rasa makanan yg sedap2!!
2007/08/28 4:23 PM, from Lydia
Hanani, selamat datang :D akak kat nihon lagi. rasanya lambat lagi kot balik Malaysia. la ni kerja sebagai tukang masak aka tukang cuci aka babysitter aka cikgu tuisyen aka driver. hahaha...

Lydia.... sorry merry sutoroberi... lambat hantar invitation :-P
2007/08/28 10:14 PM, from hani
amboi byknya makanan.. tgk kerabu perut..melilih air liur ni...
2007/08/29 12:17 AM, from princessharyati
byknya makanan... meriah betul.teringat2 masa makan ramai2 dgn kawan2 kt osaka dulu.hmm k hada pun dh jmpa k hani.. nnti kalo k hani blk msia & jmpa k hada jgn lupa inform tini tau... hehee
2007/08/29 12:35 AM, from tini
Princess, kat Dubai ada perut tak? agaknya perut unta pun senang dapat tak? :-P

Tini, ooo... Tini kenal la dengan Hada? nanti akak balik nak jumpa Aiman sama. tungguuuuu....
2007/08/29 3:11 PM, from hani
amboiiii, sedap sangat, tngok saja pun air liur keluar, tak boleh tahan lah ;-P
2007/09/05 4:22 PM, from May










06
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM