スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< Carrot Cake - another trial | main | haru yo, koi >>

jom berkebun kembali

JUGEMテーマ:日記・一般


mint


soup celery & snap pea


putik mulberry & fig



tadi bakar chiffon pandan selepas teruja tengok kat Jo's.
masa dok bakar... semerbak harum wangi pandan dalam rumah.
lembut gebu..... tapi sayang... oleh kerana ketidaksabaran ku untuk melahap, kek tak sempat sejuk betul2 dah pi keluarkan dari acuan. akibatnya.... kek ku tak dapat berdiri dengan tegak. dan terpenyek kalau didirikan jugak.... dan dari gambar dalam acuan tu... dapat dilihat, kek tu naik menggunung. nasib baik tak melimpah ruah... sebabnya.... tersilap acuan... pi pakai acuan yg kecik.... kek hari ni tak lulus.... kerana ada ruang udara kat dalam kek tu.... kena yg macam kek matcya chiffon yg lepas. yg tu mmg cun giler la.... aduhai... macam2 hari ni....
| garden | 15:26 | comments(6) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 15:26 | - | - | - |
Comment
U know i always praise u a lot when i mention about u to my family or friends. U are a good gardener, great cook, and believe you are a wonderful mom and wife lah.... i like your garden and all dishes.... drooling ;-)
2008/04/17 8:13 PM, from May
heheh...gomen ye...sam tak tahan gelak tgk pandan cake u yang melambung tu....tapi nak harap i buat lagilah tak pass......hehe
2008/04/17 10:21 PM, from
Out of 5, still boleh bagi 4, berdasarkan gambaran kek yg mula2 masak tu...mmg montox dan gebuu.....kecacatan rupa tidak menjejaskan rasa..betul tak kak hani?...Bestnyaa garden, nampak segarr......
2008/04/19 8:20 PM, from Ah Mat Gebu
hijaunya tanaman hani...sampai kekpun hijau..
2008/04/20 9:45 AM, from kcik
kak haniiiiiii... kita pun dah tanam pokok mulberry.. tengok je kat pasar ada jual pokok tu.. terus beli.. time tu memang teringat kat k hani .. sebab kat rumah kak hani ler 1st. time tengok pokok ni dan rasa buahnya sekali.. ehehe.. apek jual pokok tu kata.. pucuknya boleh wat ulam.. betul ke?.. k hani pernah makan ke?... ada masa nanti nak wat tayangan kat my blog.. ehehe
2008/04/21 2:56 PM, from yani
May, jgn cerita lebih2... nanti jadi indah khabar dari rupa, malu I tau...:D
Nyuuen omedetou to Yoyo. I have to wait another one year for kindergarten.

Sam, hehehe dia gelak kat kek kita erk... kek kamu mana? yg terlebih tepung resipi sendiri tu... :-P kekekeke

AMG, woit.... sejak bila hang jadi judge memasak tak bergaji nih??

KakCik, hehehe... Earth Day ler kata kan.... jom menghijaukan alam sekitar. :D

Yani, dah pi tengok kat blog. syoknya... leh lepas rindu erk... :D
banyak ker buah dia? beli pokok yg dah berbuah erk... hari tu ada someone bagitau kat Malaysia boleh berbuah selalu kalau rajin potong dahannya. kat sini setahun sekali baru boleh merasa buahnya.....
2008/04/24 9:26 PM, from hani










09
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM