スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< Matcha Creamcheese Frosting Cupcake | main | 10万アクセス、ありがとう@ Thank you 100,000 access♪ >>

a hungry caterpiller @ ulat yang kelaparan

JUGEMテーマ:写真

sesapa yang geli geleman tengok ulat, JANGAN BACA entry ni...

petang tadi masa nak petik pucuk ubi keledek nak masak lemak dengan ubi keledek, ternampak 2,3 ekor ulat nih. lepas tu ambik ler gambar. tengah dok ambik tu, nampak lagi. MasyaAllah, punya la banyak ulat ni. ada kaler hijau dan kaler cekelat. agak banyak pucuk2 lembut dimakannya. aku dapat sikit saja. sedap rupanya pucuk ubi keledek nih. patutla ulat tu suka makan.
lepas ni nak tengok dia berubah jadi macam mana pulak. kaler apa butterfly nanti. tanoshimi.

bila aku tunjuk gambar ni kat hubby, dia kata "mesti ulat tu jenis ulat jahat, sebab ada duri kat ekor." ahahaha
aku tunjuk kat Aimee, dia kata "mushi san, kawaii ne." tapi bila nyamuk gigit dia meraung2 ketakutan sambil kata "mamaaaaa.... tasukete!!!...."
a hungry caterpiller 2

| interesting | 02:50 | comments(4) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 02:50 | - | - | - |
Comment
cantik la gambar...
profesional
2008/10/08 12:11 PM, from hobbies
Ada promosi di blog saya. Silalah jenguk.
2008/10/08 1:18 PM, from Hanie
Cantik pulak nampak ulat tu... walaupun geli... hehehe
2008/10/10 8:46 AM, from MamaFaMi
TQ hobbies ;-)

Hanie, cantik kuih2 you. kalau I kat Malaysia sure I dah order. :D

MamaFami, tq for coming. tengok sekor ok lagi. nampak cun jer... tapi kalau dah berekor2 naik geli geleman ler pulak... hihihi
2008/10/10 9:37 AM, from hani










10
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM