スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< お別れ会@Funeral | main | macam2 hal >>

let's start eco life

JUGEMテーマ:日記・一般


eco life

ni ler basikal letrik makcik. hohohoho... totemo raku & benri!!!
Aimee hari2 ajak naik basikal. lepas tu suruh mama turun bukit dengan lajunya. pagi tadi pergi kelas music naik basikal, punya la sejuk sebab angin yang kuat. makcik rasa, pipi dan hidung makcik dah keras. jari makcik krem sampai nak kunci basikal pun terketar2. lepas tu pergi kerumah playmate Aimee. lega sebab dah tak payah susah hati pikir parking. bukannya boleh parking free. semuanya nak duit. ha ha..... save duit parking makcik hari ni.

makcik rasa save banyak untuk beberapa hari ni. sebelum ni sebulan 2 kali kena bubuh minyak. sekali bubuh kena dalam 3500yen(RM140), 2 kali dah 7000yen(RM280) kan... lepas tu sekali parking, contohnya pergi kelas music Aimee 1 jam kena 400yen(RM16) kadang2 leka sembang naik jadi 500yen(RM20). pastu kalau kena hari diorang ajak gi lunch sama2 tambah lagi 2 jam.... ちりも積もれば山となる. pepatah jepun lebihkurang dengan pepatah melayu "sikit2 lama2 jadi bukit". untuk orang kaya yang duit syiling pun tak lalu tengok tak per la... tapi untuk kami yang "kogane mochi" ni terpaksa lah berjimat cermat. yer tak??

paling sukanya..... makcik rasa makcik boleh diet dengan naik basikal nih.... semalam pergi temple Soujiji untuk tengok sakura, satu badan sengal2 terutama paha dan montot makcik. hmmmm klu tak kurus jugak maknanya makcik makan over limit ataupun memang lemak2 dalam badan ni taknak burn sendiri dan makcik "terpaksa" pergi mengulikan diri kat Takano Yuri. wakakakaka

lagi satukan.... bila dah hari2 keluar, masa untuk dok kat rumah waktu siang kurang, kurang la mengadap PC dan tv, heater pun tak payah pasang, bermakna jimat la letrik. bila balik keletihan, takder mood nak baking, kurang la punca2 penambahan lemak. masak pun speedy jer.... sebab nak tidur cepat kerana siang hari tak boleh buat taik mata. 理想の生活習慣. めでたし!めでたし!


ps: semalam masa tengah pakaikan baju kaler pink kat Aimee, dia pun suruh mama pakai baju yang sama dengan Aimee punya. bila mama kata mama punya baru basuh dia kata
"同じ服着ようよ〜かわいいから、みんながうまやらしいになるよ!"
mama "うっうまやらしい??....... うらやましいでしょう?!"
bahasa terbalik kuang. toumorokoshi(jagung) pun dia sebut "tomborokoshi" hihihi
っていうか。。。なんでお揃いの服をきるだけでみんながうらやましいと思うんだろう?
| interesting | 00:02 | comments(5) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 00:02 | - | - | - |
Comment
huh..tu diaaa...anak dara sama mak dara..beshnye dpt beskal mcm tu kan...hikhikhik..naik turun bukit xdela seksa sgt..
2009/03/13 5:31 AM, from nur
wahh best ye kHani, leh exercise hari2 nih...pasni kena slalu pakai pink la yek klu naik basikal tu...hihi
2009/03/13 8:49 AM, from aisha
bestnya... comel betul Aimee
kalau basikal kat malaysia... nanti dilanggar org... huhu tak dapat on diet haha
2009/03/13 1:11 PM, from jolenesiah
hehe..k.hani gila gerek dahh..ok tuh kk!mmg bleh kuruih pon...nak2 part kahanshin;))

sebut pasai tomorokoshi ni,dulu qayyim dok sebut "tomo.koroshi"!kowakunai??hihihi..nk pi bunuh kwn mana la pulakkkkk..
2009/03/13 3:38 PM, from mamaiq&iiq
ii desu ne. saya pun teringin nak beli bicycle tapi takut nak bawak kat sini. pernah pinjam bicycle kawan sekali jek, terketar2 kepala lutut. :-P
2009/03/13 8:58 PM, from coy










10
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM