スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< malas | main | mulberry 桑の実 >>

my wedding ring

JUGEMテーマ:日記・一般


sedih.... sob sob
sob sob
semalam pergi potong cincin perkahwinan kerana TERPAKSA.
sebab jari ni dah tak boleh size down. asyik nak gain size jer... hahaha
sometimes terasa kebas2 bila keletihan dan seluruh badan mukumi/swelling (membengkak??)
cincin tu beli size 8, lepas tu kecilkan sikit sebab setiap kali mandi tercabut longgar. tengah jalan lenggang kangkung pun boleh tercabut, so kena la tukarkan ke size 7 (diameter 15mm). sesuai la dengan jari makcik yang mulus (masa tu la....). selamat la cincin tu dari senasib dengan cincin2 yang lain hilang tak tahu entah kemana. hahahaha.
masa beranak anak sulung, masih bertahan. anak kedua pun ok lagi. masuk ketiga dah terasa. cuba macam2 urawaza, tak mahu cabut jugak. sampai naik kaler biru jadinya dok tarik2 cincin tu. dok berharap makcik BOLEH kurus balik. wakakaka tak kurus2 jugak jarinya, so semalam memberani kan diri telefon ke balai bomba, tanya. 30 minit kemudian dah tercegat pegawai bomba 5 orang menanti siap sedia dengan alat memotong. sekejap jer... kalau cekap tak sampai 5 minit pun... tapi oleh kerana pegawai bomba yang termuda sekali diberi "chance" buat kerja tadi, terhegeh2 dia buat. dah la tu, silap arah di kepitnya alat tu ke cincin makcik, sampai sakit tulang2 jari ditekan2 ditarik2 nya. huh... so, sesapa yang ada masaalah tak boleh cabut cincin macam makcik, pergila ke balai bomba. diorang akan tolong potong. free jer.... :D

anyway, dah selamat jari makcik dari derita tersepit dek cincin yang mencekik tu. Mr.Samurai dah excited nak cari cincin baru, semesti nya 2 ketul la kan... well... we'll see. entah2 cuma bawak cincin lama ke kedai emas ajer baikkan... boleh kecek tambah diamond lagi 2 biji ker... hahahahahaha
| love | 22:32 | comments(8) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 22:32 | - | - | - |
Comment
hahha, gelak jek bace coz kat sini gi bomba ek. sweet sgt, apelagi kak hani pi beli yg diamond kelip2 paling besar pasni..
2009/05/23 10:15 AM, from murni
akak, sy slalu jenguk blog akak ni, tp rasanya article ni la yg wat sy gelak besar pg ni, smp kena panggil bomba ye utk potong cincin, sgt kronik & kritikal tu, sib baik jari akak tak dipotongnya sekali oleh si bomba muda tu kan, hahah!!!
2009/05/25 9:27 AM, from inabu
hani... suspen je... ye ler... bomba datang tolong selesaikan maslah cincin :P
2009/05/25 6:30 PM, from kak e
tu dia ha Abang Bomba sedia berkhidmat! Cute tak bomba tu Kak Hani? Hihihi

Kelakar baca entry ni... tapi bestnya nak dapat cincin baru. :)
2009/05/25 9:40 PM, from lina
eh, bagus ya bomba di Jpeun..semua benda boleh tolong :D
kalau pegi kedai emas depa tak der alat potong gitu kan

za ingat dulu penah lah ada masalah kunci rumah takleh bukak.Tepon bomba nak minta tolong ..depa TAK ANGKAT! last sekali pergi sendiri balai bomba, jemput datang rumah..teruk kan..sampai kena berjemput :P
2009/05/26 6:05 PM, from zaliana
tak sabar nak tgk cincin baru...;)
2009/05/27 11:26 AM, from aja
salam k.hani.
wahhhh...nak cabut cincin dari jari pun bleh mintak khidmat bomba ek? siap dtg umah lak tu. ehhehe..kawaii!! kalo kat malaysia, mau ke bomba2 kita tu tolong ek kalo kes cenggini? ihik!
2009/05/28 3:46 PM, from umeboshi
kak hani, ceQ rasa kan, princess cut, 1 1/2 or 2 carat diamond sesuai dengan tangan hang yang mulus ituuu...amacam?
2009/05/31 12:53 AM, from ah mat gebu










12
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM