スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< jadikan tauladan | main | tak habis 2 lagik!!! >>

Mulberry Cake

JUGEMテーマ:グルメ
Mulberry Cake with Creamcheese Frosting have a bite ;-)
buah mulberry kat pokok dah tinggal hujung2. banyak yang luruh disebabkan hujan dan angin. hari ni petik dapat la dalam 2 kg. pastu buat kek mulberry ni. sedap!!!!! mula2 ingat malas nak topping apa2 sebab kek dah manis. tapi tengok creamcheese dalam peti sejuk tu, kesian pulak. rajinkan diri putar frosting ni. Mr.Samurai makan sampai setengah biji!!! dok tengah sibuk upload gambar, pusing2 belakang tengok kek tu dah tinggal 1/4. cepatnya dia makan. bila tanya, dia kata, "sedap la... tak sedar makan sampai banyak macam tu."
guna resipi kat All recipes.com Melt in your mouth blueberry cake. memang gebu dan lembut, but I think manis la pulak. next time kena kurangkan gula.

yang ni pulak, lebihan batter buh dalam muffin cup sebab acuan kek dah penuh. si Aimee dan Ainin pulun makan. tak sempat mama nak letak frosting. Mulberry Muffin

ingat nak pergi kelas hari ni, tiba2 si Aiman pulak demam panas. kena la masakkan bubur dan tengok dia. mama pun batuk2 dan suara serak2 ala Ella.

jem ada lagi sikit jer... dok bagi kat kawan2. tahun depan kalau berbuah banyak boleh buat jem banyak2 dan jual. ada sapa2 nak beli ker?? ahahahaha
| makanan | 20:29 | comments(8) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 20:29 | - | - | - |
Comment
k.hani, jem kita tinggal skit! klu wat kek nih kompem abis terus! muahahaha.. sedapnyer kakk! thn depan order lagi er! tapi kali nih bli la, tk mo pree pree... sogan mokcik! heeeeee... lg satu next year tk makyung lagik dah! hihihi
2009/06/06 9:52 PM, from hana
salam kak hani...klu ade kt jpn ni lg nx year, saya nk order gak tau..jual2 jgn tak jual, mesti laku bangatt..ihihi
2009/06/07 4:24 PM, from aisha
sedapnnya...
erm kalau la ada delivery ke Malaysia... saya nak beli juga haha
2009/06/08 8:49 AM, from jolenesiah
K.Hani!!!!arigatouuu..for the jam:)sedap banget!!aji choudou ii ne..seisi keluarga menggemarinya;)
2009/06/09 10:29 PM, from MamaIQ&IIQ
Ina, tahun depan kena charge ler... takdak pree pree dah. hahahaha... gurau jer tau...

Aisha, nak order??... eh jangan!!!! nanti pokok tu merajuk taknak berbuah, kempunan nanti :D

Jolenesiah, nak pos ke Malaysia tak berbaloi la pulak. nanti rasa macam beli ketul emas :D

Mama IQ&IIQ, yokatta!! cukup la nak merasa sorang sikit yer tak? tu pun ada yang tak sempat nak kasi... pada sapa2 yang tak sempat merasa tu gomennasai ne.
2009/06/11 1:30 AM, from hani
kak mana resipinya nak belajar gak buat nya
2009/06/12 12:38 PM, from ida
Sedapnye nampak kek mulberry tue.
2009/06/13 1:07 AM, from Ijan
Ida, resipi dia ada akak letak link. click yer ;-)

Ijan, memang sedap :D mungkin sebab guna buah fresh.
2009/06/13 12:41 PM, from hani










12
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM