スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< hari ni | main | Tanabata >>

update

JUGEMテーマ:日記・一般
banyak cerita nak tulis, tapi mood takder. macam mana nih??!! now kat Jepun musim hujan yang dipanggil "tsuyu". semalam hujan yang lebat kat area Kyuusyuu dan Shikoku menyebabkan banyak kejadian tanah runtuh. bila tengok news, rasa risau sangat2 sebab rumah kami ni memang betul2 tepi tebing bukit. minta2 takdak la kejadian yang tak diingini. cuaca pun asyik hujan jer dengan langit yang gelap. tapi masih tidak mematahkan semangat makcik pergi menembak. hihihi. 

hari ni pergi hantar Aimee ke kinder jalan kaki jer... Aimee punya la suka boleh pakai baju hujan Miffy dengan boots hujan. pastu bawa payung Anpanman. dalam perjalanan balik, makcik ikut jalan lain, sambil2 menembak. seronok pulak sebab la ni banyak bunga2 tengah kembang. lalu kot tepi2 rumah orang, berbagai jenis bunga ada. apa lagi.... shutter chance la :D jalan pergi kinder tak sampai 15 minit. balik ambik masa moe than 1 jam. boleh jugak makcik pecahkan lemak2. berpeluh jugak tu nak panjat bukit balik rumah. sapa2 pernah datang rumah sure dapat imagine kan?? 

ni gambar ambik semalam kat laman. comel kan beetle nih. ala2 askar pulak corak dia :D
beetle
| urusan harian | 11:50 | comments(5) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 11:50 | - | - | - |
Comment
tuh dia.. kak hani peluh sakan le nak daki balik umah.. kita sure surrender.. ha ha..

eh..tuh bukan 'ladybird' eh..? hehe
2009/07/02 1:20 PM, from yan
lawa! corak badan beetle tu macam cheetah pun ada.

bersemangat betul Kak Hani. kita dah lama tak menembak. musim hujan sebenarnya bagus untuk menembak bayang di permukaan lecak tapi kita tak pernah cuba. :)
2009/07/02 1:32 PM, from coy
Yan, memang peluh. elok jugak berpeluh nih. rasa segar bugar sikit. hihihi

Coy chan, ha ah la.. macam cheetah pun ada :D
bayang kat permukaan lecak pun akak tak pernah cuba. pernah cuba kat dalam baldi, tapi tak cantik!! tak pandai la... nak kena belajar lagi nih. hihihi. Monday nanti, tanoshimi desu ;-)
2009/07/02 9:43 PM, from hani
terkejut saya masa terbaca "menembak" ingat betul betul guna pistol untuk tembak.... haha lepas tu baru teringat oh.. gambar...

yg beetle tu, saya macam pernah nampak kat rumah saya, (tak tau sama jenis tak) tapi habis tumbuhan dimakannya... @@''
2009/07/02 11:49 PM, from jolenesiah
salam..

bestnye musim hujan tsuyu tu..
bakal mendatang musim panas kan?
2009/07/14 9:51 AM, from hidet










08
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM