スポンサーサイト

この広告は45日以上更新がないブログに表示されております。
新しい記事を書くことで広告を消すことができます。
| - | | - | - | - |
<< Talam Carrot. | main |

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

 Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir dan Batin.
minta maaf banyak2 sebab entry lewat. sibuk maaaaa...

tiba2 terasa nak balik Malaysia, so tahun ni saya dan anak dara sempat balik dan sambut Aidil Fitri bersama keluarga di Kedah. anak2 bujang dan encik suami beraya di Shenzen. terserempak dengan demo di Shenzen, nasib baik tak terlibat. dah la depa demo selepas nelayan jepun yang kena tangkap di sempadan perairan China/Jepun.

anyway, saya sampai di Penang Airport pada tengahmalam/awal pagi 17hb. Ogos, dan berada di kampung selamat 4 hari. raya kedua iaitu 20hb sudah terbang balik ke Hong Kong. terlalu pendek. ya saya tahu.... anak dara ajak extend. tapi apa nak buat... pada 21hb tu kena ke sekolah si abang dan 22 hb si abang yg no 2 sudah mula sekolah. tapi Alhamdulillah. selepas tidak dapat menyambut Aidil Fitri bersama Ayah untuk 13 tahun.... iaitu selepas melahirkan Aiman di Malaysia, dapat jugak bersalaman dan mencium tangan ayah dan menziarahi pusara mak di pagi Aidil Fitri.
sangat bertuah kerana Aimee pun dapat merasa menunai solat sunat raya di masjid di kampung buat pertama kalinya.

dan hari ini genab 2 bulan berada di Hong Kong.
mulai minggu depan hari Isnin, Aimee dan Ainin akan mula bersekolah. Ainin ke International School dan Aimee ke sekolah kerajaan Hong Kong dimana bahasa perantaraannya adalah English dan Cantonese. Aiman pula sudah bersekolah di sekolah Jepun Hong Kong. sejak minggu lepas Aiman sudah mula bawa lunch ke sekolah dan mulai pertengahan minggu depan, ketiga2 akan membawa bekal. mula la sibuk dipagi hari membuat persiapan untuk ketiga2nya. kena minta naik "gaji" rasanya... kekeke


Pemandangan Petang 1 Syawal di Yan, Kedah.
Malacca Straits Sunset
| event | 04:46 | comments(10) | - | - |

スポンサーサイト

| - | 04:46 | - | - | - |
Comment
Selamat Hari raya to kak hani and family. Kak Hani dah mula blogging balik. Saya suka baca blog kak hani.
2012/09/01 9:38 PM, from amy
Salam lebaran kak ^_____^ cantekkkk gmbr tuuuu mcm kat afrikaaa gituuu nasib baik ada rumput2 :D buat poskad mesti cantek ;-)
2012/09/03 6:21 PM, from Ijayuji
Asslmkum kak. Selamat hari raya buat akak sekeluarga.
2012/09/03 10:59 PM, from sue
salam hani...balik raya tak callpun...anyway have a good living there
2012/09/11 12:35 PM, from fida
Org Yan juga rupanya :)
2012/11/04 12:53 AM, from Shah
salam k.hani.....lama nye kiter x dpt jenguk blog k.hani. rindu! rerupa nye k.hani ada kat hongkong eh...... deha, mata ne!
2012/12/31 2:04 PM, from umeboshi
akak kenape lame tak update blog ni? sye teringin nk tahu kehidupan akak di hong kong :)
2013/01/22 6:56 PM, from ordinary.girl
Salam Hani, lama akak tak menjengok blog Hani, rupanya Hani jugak lama menyepi. Suka baca blog Hani.
2013/03/20 1:36 PM, from Balqis
salam kak hani, kenape lame tak update blog ye? saye just nak tahu akak mcm mane dekat sana. saye suke bace akak punya blog :D interesting sangat
2013/08/28 7:24 PM, from mimi
salam,blog kak hani menjadi inspirasi saya .
2013/09/08 5:41 PM, from nora










11
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM