スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< Waduh | main | Gigi >>

Nama

Tiap malam hubby sibuk mencari nama yang sesuai untuk anak dara dia. Bunyi-nya, Kanji-nya dan makna-nya pun mahu sedap. Jepun pula selalunya mementingkan kakusu (nombor tulisan) bagi kanji yang digunakan. Sebagai contoh, nama Aiman. Guna kanji Ai- (cinta) dan Man - (penuh). Kakusu untuk Ai ada 13 dan Man pula 12. Didepan nama Aiman ada family name, bila dicampur semua angka tersebut, jumlahnya bagus ke tidak akan dikira. Sebenarnya kami tak mementingkan semua ini, tapi makcik hubby yang baru meninggal 2 bulan lepas memberikan petua pada kami dulu. Untuk menjaga hati semua pihak, ikut saja. Lagipun nama Muslim mereka memang dah ada.
Kali ni nama Ringo chan, belum ada yang sesuai. Tunggu anak lahir dulu la. Tengok wajah dulu, baru nak keluar idea yang bagus kot. Kali ni kalau boleh nak letak middle name tulis dalam katakana. Any idea??
| pregnancy | 21:32 | comments(4) | trackbacks(0) | - |

スポンサーサイト

| - | 21:32 | - | - | - |
Comment
Bab beri nama Jepun nie klela give up. Malas nak fikirkan. Dulu anak2 pompuan klela beri nama sendiri. Hubby carikan kanjinya.
Dengan doa agar semuanya dipersenangkan Allah bila bersalin nanti.
2005/06/03 12:01 AM, from halela@okinawa
Kak Hani, dah makan ke Salindah yg B5 dan B6 tu ?? Klu dah makan, sure dah dekat2 nak bersalin ni.. semoga semuanya telah siap sedia dan lynn doakan semoga Ringo chan selamat di lahirkan dan akak juga sihat. Moga di permudahkan oleh Allah. Amin.
2005/06/03 3:33 AM, from lynn
bagi nama Tihani-maksudnya bahagia ada jugak nama u hanisah.ni makna dlm arabic.
2005/06/03 11:54 AM, from fidah
Kak Lela & Lynn, terimakasih.
Fidah, bila I sebut nama ni kat my hubby, berkenan pulak dia. Terimakasih for the nice idea.
2005/06/08 11:40 PM, from hani









Trackback
url: http://puterihani.jugem.jp/trackback/93

06
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM