スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |
<< Last day check up | main | bengkak >>

Belum menetas

Walaupun dah lepas due date, masih tak ada tanda-tanda nak bersalin. Pagi tadi gi klinik ngan hubby. Monitor menunjukkan bukit-bukit graf yang stabil 7 minit sekali, tapi sayang, sakitnya tak datang. Pintu rahim buka 2cm. Tengok malam ni. Kalau tak sakit jugak, esok call doktor, masuk wad. Tapi hubby kata dia prefer sakit datang semulajadi, tak payah guna ubat. Yang mana satu pulak awang ni. Sekejap suruh bersalin cepat-cepat, sekejap suruh tunggu. Naik pening aku @_@

Semalam, masukkan data kat dalam housekeeping book, cuba jugak kira berapa dah habis duit kat maternity clinic ni. Terkejut!!! almost 500,000 yen!! Hanya untuk check up dan wang pendahuluan je. Tu belum bersalin lagik tu. Bersalin kat Jepun memang mahal. Dulu masa delivery kat Aiman di Malaysia, terbang pergi balik anak beranak, delivery kat private, living cost for 6 month, domestic travel lagi, hanya habis 500,000 yen. Lepas ni, berapa banyak lagi nak kena bayar hah?! Kalau nak beranak banyak, kena balik dok Malaysia kot.
| pregnancy | 17:50 | comments(3) | trackbacks(0) | - |

スポンサーサイト

| - | 17:50 | - | - | - |
Comment
Kak Hani, berdebar bila baca citer saat2 nak bersalin ni. Masih teringat2 3 tahun dulu.. mmg x datang sakit tu.. tup tup sbb mlm tu lynn makan salindah yg B6 klu x silap.. esok paginya terus rasa sakit. Akak makan tak ?

Ada baiknya masuk wad K Hani, senang ada yg tenguk2kan. Jgn cam lynn dulu. terrr...menetas dlm WIRA!! tp depan emergency.. hehe.

lynn juga doakan Kak Hani dan Ringo Chan selamat dan sihat.
2005/06/20 9:44 PM, from lynn
hani,
jgn lupa lepas 3 - 6 bulan boleh collect dari gomen hoken duit bersalin. Antara 30,0000 to 500,000. Dah lupa berapa!
2005/06/21 11:47 PM, from halela@okinawa
tak sampai sebulan dah boleh collect dari gomen kak lela..300000 yen ..alhamdulillah.dapat tampung sikit duit delivery
2005/06/22 9:23 AM, from fidah









Trackback
url: http://puterihani.jugem.jp/trackback/98

03
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM