スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | | - | - | - |

persamaan

JUGEMテーマ:日記・一般


baru aku perasan kenapa aku suka Nino(Arashi), Inaba(B'z) dan Odagiri Joe.
persaman mereka adalah tahi lalat kat dagu!!! hensemときめき

B'z ocean
Uploaded by elt_love

| interesting | 12:49 | comments(0) | - | - |

一秒の言葉 One-second phrase

JUGEMテーマ:日記・一般

I'm touched sangat2 dengan CM SEIKO ni.... 涙が出るほど感動的です。
every one-second begitu bermakna.
この人生は一秒一秒からの積み重ねです。大事にしなきゃ。



一秒の言葉

「はじめまして」
  この一秒ほどの短い言葉に
  一生のときめきを感じることがある

「ありがとう」
  この一秒ほどの言葉に
  人の優しさを知ることがある

「がんばって」
  この一秒ほどの言葉で
  勇気がよみがえってくることがある

「おめでとう」
  この一秒ほどの言葉で
  しあわせにあふれることがある

「ごめんなさい」
  この一秒ほどの言葉に
  人の弱さを見ることがある

「さようなら」
  この一秒ほどの言葉が
  一生の別れになる時がある

一秒に喜び 一秒に泣く
一生懸命、一秒。

[English Translation] many thanks to delphine_bell
One-second phrase: Such a short phrase may make people change

“Nice to meet you.”
This one-second phrase sometimes makes people’s heart
fluttered with the highest expectation in our life.

“Thank you.”
This one-second phrase sometimes makes us realize how kind
people are!

“Go for it!”
This one-second phrase sometimes awakes courage in us.

“Congratulations!”
This one-second phrase sometimes fills us with happiness.

“I’m sorry.”
This one-second phrase sometimes shows us people’s
weakness of mind.

“Good bye.”
This one-second phrase sometimes leads us to the parting forever.

Pleased with a one-second event, feeling sorrow for a one-second event.
Each of us should live our life so hard even if this moment passes
in just a second!
| interesting | 22:34 | comments(0) | - | - |

nihongo banzai

JUGEMテーマ:日記・一般


これーー> 年間変漢ミスコンテスト
おもしろい!!!
so funny...
baca la pada sesiapa yang boleh baca nihongo. benkyou ni narimasse. :D

so, watch out when doing "henkan"....

| interesting | 02:21 | comments(6) | - | - |

kingyou dah menetas

JUGEMテーマ:日記・一般

dah beberapa kali ikan emas yang dibela sejak summer tahun lepas bertelur dalam musim bunga nih.... dah 4 kali kot. kali pertama dan kedua tak sempat nak pindahkan emak/ayah dari telur.... habis dimakannya....
kali ketiga sempat menetas 7 ekor, tapi disebabkan tak pandai menjaga.... mati kesemua.... last monday, ikan emas tu bertelur lagi..... cepat2 kami ubah masukkan telur kedalam aquarium kecil. hari-hari papa bangun jer pagi, terus tengok ikan tu.... balik kerja pun check telur tu jadi macam mana dulu.... exciting sungguh... :D
hari ni.... menetas lah telur2 tu dengan banyaknya..... aimee panggil "sakana no baby" kecik sangat2. sebesar hujung jarum. ada yang tersangkut dalam filter sebab kecik sangat.... mintak2 tak membesar dalam filter tu....
hmmm nak tengok anak2 tu boleh membesar sampai besar mana.... klu sempat membesar summer ni... leh jual kat natsu matsuri.... keh keh keh....
sapa nak???... leh ler booking dari sekarang.... ;-) kalau ler idup.....

kingyou
| interesting | 22:50 | comments(5) | - | - |

University on Youtube

JUGEMテーマ:コンピュータ


just read interesting news from mixi.
Kyoto U buka official channel kat youtube. sesapa nak belajar boleh rujuk kat sini.
>> Kyoto-U Open Courseware actually in Japanese. ada IT Business.

others
Meiji Gakuin University >> http://www.youtube.com/user/meijigakuin
UC Berkeley >> http://www.youtube.com/ucberkeley

jom sama2 belajar :D
| interesting | 10:12 | comments(0) | - | - |

12
--
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
--
>>
<<
--
Profile
PR
New entries
Archives
Categories
Recent comment
Recommend
PicasaAlbum
いろいろ ー 花、葉っぱ、アイミ etc....
Feedjit
Mobile
qrcode
Links
Others
無料ブログ作成サービス JUGEM